4 passos per a obtenir la llicència d’obertura d’activitat per a nous negocis

Estàs pensant a obrir un nou negoci? Coneixes quins són els passos a seguir per a obtenir la llicència d’obertura d’activitat per a nous negocis?
En aquest article, trobaràs la informació bàsica per aconseguir-la i per posar en marxa amb èxit el teu projecte.

Ja sé què vull fer…i ara què?
Inicialment, és imprescindible tenir molt ben definida l’activitat que vols dur a terme. Per això, és aconsellable elaborar un pla d’empresa. Aquesta guia t’ajudarà a valorar la viabilitat del teu projecte i a preveure els costos de l’inici. A més, és un gran suport perquè el teu negoci perduri en el temps.
En segon lloc, i en el cas que necessitis un local, des de Startiing t’ajudem a escollir-lo. La ubicació i les característiques de l’establiment són claus per a assegurar l’èxit del negoci. Amb els nostres serveis estalviaràs temps i sobre costos.
Si ja has fet tot això, et preguntaràs…i ara què? En aquest moment és necessari obtenir la llicència d’activitat per a nous negocis. Si no saps com, en els següents punts t’expliquem breument com aconseguir-la: 1. Comunica l’obertura del teu negoci Abans d’obrir un negoci, s’ha d’informar de l’inici de l’activitat a l’ajuntament del municipi on està situat. Aquesta comunicació ha de ser elaborada segons els procediments i les ordenances municipals de cada consistori. Per portar a terme les gestions escaients, s’ha d’estudiar curosament cada cas. A Startiing realitzem tots els tràmits perquè no t’hagis de preocupar de res i puguis començar el teu negoci amb bon peu.

 1. ¿Què passa si necessites fer reformes al teu local?
  És molt probable que quan es troba el local ideal, s’hagi de remodelar o d’actualitzar. Si s’han de fer reformes per adequar l’establiment, es necessita obtenir una llicència municipal d’obres. Habitualment, aquest tràmit es realitza paral·lelament a la llicència d’activitat. Depenent de l’envergadura de l’obra, existeixen dos tipus de llicències: per obres menors i majors.
 2. Informa’t dels requisits específics de l’activitat Cada negoci té unes característiques determinades que el fan seguir una normativa específica. No és el mateix obtenir la llicència d’activitat per a un hostal que per a un centre mèdic, per exemple. Existeixen certs requisits que s’han de tenir en compte depenen del tipus de negoci. Aquestes exigències poden tenir a veure amb la instal·lació elèctrica, l’accessibilitat per a usuaris amb cadira de rodes, la ventilació de l’activitat o l’aïllament acústic del local, entre d’altres. A més a més, cada ciutat o municipi es regeix per unes ordenances pròpies que cal conèixer. Per poder obrir un negoci sense problemes, s’ha de ser molt rigorós en l’acompliment de tota la normativa vigent. Per no donar cap pas en fals, és recomanable confiar en professionals com Startiing. T’ajudem en tots els passos necessaris per posar en marxa el teu negoci tenint en compte les característiques específiques de la teva activitat.
 3. El permís definitiu per obtenir la llicència d’obertura d’activitat per a nous negocis Finalment, quan les reformes del local ja estan acabades, caldrà obtenir el permís definitiu. En aquest punt és necessari haver enllestit totes les adaptacions obligatòries a l’espai on es desenvoluparà l’activitat. Per fer efectiu aquest tràmit, és necessari presentar els butlletins i els certificats que corresponguin a les obres realitzades d’acord amb el tipus de negoci.
  En definitiva, per obtenir la llicència d’obertura d’activitat per a nous negocis, és necessari conèixer tots els passos i seguir-los de forma ordenada i responsable.
  Posar-se en mans de professionals i rebre un bon assessorament pot ser una molt bona opció per aquells qui vulguin oblidar-se o no tinguin temps de realitzar totes aquestes gestions.
  El nostre equip ofereix un servei integral de tot el procés d’obertura d’un negoci. Si vols saber-ne més, truca’ns i estarem encantats d’informar-te’n